Zapachniało, zajaśniało! W COSTA COFFEE wiosna zagościła na dobre, zapewniając swoim gościom lekkość samopoczucia i smaku. Kawiarnie zachęcają do tego, by w codziennej bieganinie znaleźć chwilę dla siebie, najlepiej przy lekkiej, wiosennej ofercie, która jest już dostępna w COSTA COFFEE. Motyw „lekkości” znalazł tam odzwierciedlenie w 3 nowych liniach produktowych – light, owocowych smakach i gamie innowacji, wśród których pojawiło się mleko bez laktozy oraz ciasto bezglutenowe.
Lekkość samopoczuciaWybierając się do COSTA COFFEE, możemy być pewni, że wśród licznych propozycji znajdziemy coś dla siebie. W menu czekają prawdziwe Legendy Smaku, jak aksamitne Flat White, Corto czy trio CHAI Caffè Latte. Towarzyszą im Klasyki Smaku w postaci intensywnego Cappuccino czy mlecznej Caffè Latte – wszystkie na bazie legendarnej mieszanki Mocha Italia. Już teraz ulubione kawy Polek są serwowane nie tylko na bazie mleka odtłuszczonego czy sojowego, ale też ‒ mleka bez laktozy. Wprowadzona innowacja jest odpowiedzią COSTA COFFEE na potrzeby coraz liczniejszej grupy klientów. Jak wynika z szacunkowych danych, aż 30 proc. społeczeństwa cierpi na zaburzenia pokarmowe po spożyciu mleka. Analogicznie, jak w przypadku mleka sojowego i odtłuszczonego, zmiana jest dokonywana nieodpłatnie. Ucieszy to niewątpliwie osoby, które ze względu na nietolerowanie alergenu musiały dotychczas rezygnować z kubka pysznej, mlecznej kawy. Mniej powszechnym, ale także dolegliwym problemem jest nietolerancja glutenu. Coraz więcej Polek i Polaków uskarża się na uciążliwe dolegliwości żołądkowe, kojarzone ze spożyciem produktów zawierających gluten. Stale rośnie więc liczba osób, które w codziennym odżywianiu starają się wykluczyć ten alergen. Obserwując ten trend, COSTA COFFEE rozszerza menu o kolejne propozycje produktów bezglutenowych. We wszystkich kawiarniach sieci można już zamówić rozpływający się w ustach bezglutenowy Torcik Czekoladowy. Zamknięty w eleganckiej formie, powstał na bazie wybornej gorzkiej czekolady. Klasyka smaku ‒ w zależności od preferencji serwowana na zimno lub ciepło ‒ przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom słodkości. Amatorzy przełamywania smaków mogą wzbogacić deser o gałkę lodów waniliowych lub bitą śmietanę. Jest to kolejny ‒ obok batonika Brownie z belgijskiej czekolady i migdałów ‒ bezglutenowy deser w ofercie COSTA COFFEE.
Lekkość sylwetki
Wiosna jest idealnym momentem, aby zmienić swoje nawyki żywieniowe, zacząć ćwiczyć i wrócić do dobrej formy. To właśnie ta pora roku motywuje nas najbardziej do wzmożonej pracy, której efektem będzie idealna sylwetka oraz wyśmienite samopoczucie podczas wakacyjnych podróży. Wśród propozycji COSTA COFFEE nie mogło więc zabraknąć kultowej kawy Viva Vanilla. Przygotowywana na bazie perfekcyjnego espresso, w połączeniu z aromatyczną wanilią i pięknym wykończeniem liofilizowanymi truskawkami, z pewnością zachwyci wszystkich kawoszy. Dodając do tego jeszcze jeden jej kluczowy atrybut – niskokaloryczność, jest również idealnym rozwiązaniem dla osób dbających o linię i dobrą formę. W tym sezonie Viva Vanilla dostępna jest zarówno
na ciepło, jak i w mocno orzeźwiającej wersji lodowej. Ofertę COSTA COFFEE rozszerzyła także gama przepysznych deserów. Prawdziwym rarytasem, kuszącym od progu kawiarni jest nowy, puszysty Sernik light na zimno z porzeczkami i malinami (w 100 g deseru znajduje się jedynie 5 proc. tłuszczu.). Feerię smaków dopełnia niskokaloryczny Muffin, który docenią miłośnicy klasyki. Ponadto, w tym roku słodycz egzotycznego mango lub truskawki została przełamana jogurtową naturalnością! Nowością opracowaną z myślą o osobach dbających o linię jest aksamitny, gęsty Jogurt naturalny z owocowym puree i chrupiącym musli, który przygotowywany jest przez baristów w kawiarniach sieci. To niezwykle aromatyczna kompozycja o łagodnym, wyrafinowanym smaku.
Lekkość smaku
Śledząc i bacznie analizując rynkowe trendy, COSTA COFFEE sukcesywnie rozszerza menu. Już teraz w kawiarniach marki dostępne są kolejne produkty, które na stałe wpisują się w gusta i potrzeby miłośników kawy. W ten sposób powstała niezwykle aromatyczna linia „Lekkości smaku”. Jednym z jej bohaterów jest Tukan CHAI Caffè Latte o egzotycznym aromacie mango. To propozycja dla wszystkich szukających chwili wytchnienia od codziennych zadań i obowiązków. Spragnionym niesamowitych doznań kulinarnych polecamy kruchy Tort bezowy, przełożony aksamitnym kremem z dodatkiem żurawiny. Przypadnie on do gustu wielbicielom słodkości przełamanej kwaskowym aromatem czerwonych owoców. Z kolei, wypiekany na miejscu w kawiarni słony Croissant z delikatnym twarożkiem ze szczypiorkiem to idealna propozycja zarówno na śniadanie, jak i lekką przekąskę w ciągu dnia!
Link do strony artykułu: https://wm.wirtualnemedia.pl/centrum-prasowe/artykul/wiosenne-doznania-w-costa-coffee